Zelf maak ik voor veel van m’n websites gebruik van TransIP. Dit is een goede hostingpartij waar je voor een relatief lage prijs je domeinnaam en hosting kan onderbrengen.

Tevens is het werken met TransIP erg gebruiksvriendelijk. Binnen 10 minuten start, van het kiezen van je domeinnaam tot het installeren van WordPress, heb je je eigen website geïnstalleerd en kun je gaan beginnen met het uitwerken van je idee.

Ik heb speciaal voor mijn bezoekers een video opgenomen waarin ik de domeinnaam www.semleren.nl ga registreren en hier een hosting op zet. Beiden bij TransIP. Hierbij zul je zien dat het erg gemakkelijk is om via deze Hosting provider een website te maken. Serieus een kind kan de was doen! Hieronder vind je het filmpje.

Wil je gelijk live meekijken en starten dan kun je via deze link mee kijken en direct je domeinnaam registreren om van start te gaan:

>> Registreer een domeinnaam en hosting bij TransIP:

Bekijk je liever geen video? Hieronder de tekstuele uitleg om binnen 6 minuten een eigen website te hebben!

Hieronder nog even in tekst uitgelegd hoe je stap voor stap je eigen website maakt binnen 6 minuten! (inclusief eigen unieke domeinnaam en hosting)

Net als we het in 6 minuten voor elkaar kunnen krijgen om een website te maken zijn er ook maar 6 stappen voor nodig. Hieronder uitgelegd hoe je kan starten met je eigen website.

Stap 1, Bedenk en registreer je domeinnaam:

Ga naar deze website, dit is de website van TransIP (het is belangrijk dat je gebruik maakt van TransIP, omdat iedere hostingpartij net iets anders werkt waardoor deze handleiding je niet meer stap voor stap door het proces loodst).

Bedenk een domeinnaam en check of deze vrij is. Als dit het geval is kun je direct doorklikken op ‘verder’.

Stap 2, bedenk welk hostingpakket bij je past:

Bij TransIP heb je de keuze tussen 3 verschillende hostingpakketten waarbij je kunt kiezen uit een Small, Large en Extra Large pakket. Verwacht je veel traffic op je website dan is een XL pakket aan te raden. Verwacht je traffic voor een gemiddelde bedrijfswebsite met redelijk wat afbeeldingen op je website dan is een L pakket interessant. In bovenstaand voorbeeld heb ik gekozen voor een Small webhosting, omdat ik een erg kleine tekstuele website ga opbouwen. Een Small Webhosting is hiervoor perfect.

Nadat je de keuze hebt gemaakt kun je doorklikken naar de overzichtspagina.

Stap 3, meld je aan of registreer en reken af:

Om klant te worden heeft de hostingpartij verschillende gegevens van je nodig. Je kunt alle gegevens invullen, zowel als particulier als bedrijf. Als je deze gegevens hebt ingevuld kun je doorgaan naar de afrekenpagina.

In het filmpje log ik in met m’n huidige account, omdat ik al jaren klant ben bij TransIP. Dit is handig, zo komen alle domeinnamen en webhosting pakketten netjes in één overzicht.

Hierna kan er afgerekend worden en als dit gelukt is, is de bestelling geslaagd!

Stap 4: WordPress installeren:

Nu moeten we WordPress installeren. In een mailtje, wat je vrij snel krijgt (altijd binnen 15 minuten, in het filmpje zie je dat ik hem al binnen een minuut krijg) krijg je de inloggegevens van het ‘control panel’.

Hier kunnen we gemakkelijk WordPress installeren, let op: zonder kennis van websites en het bouwen van websites of IT-ervaring.

Ik laat het je zien in het filmpje.

In het control panel, kunnen we klikken naar ‘Webhosting overzicht’.

Hier scrollen we naar beneden en kunnen we WordPress met 1 click installeren.

Het installeren kan eventjes duren, maar je kan gerust even achterover leunen om de voortgang te bekijken.

En jahoor, WordPress is geïnstalleerd.

Stap 5: In WordPress de laatste gegevens invullen

WordPress heeft na de installatie nog enkele gegevens van je nodig. Denk aan de Taal waarin je wilt werken, in mijn geval Nederlands.

Hiernaast kan je alvast een website-titel verzinnen.

Gebruikersnaam en Wachtwoord waarmee je later in kunt loggen om de website aan te passen.

Let op: Zorg dat niemand je wachtwoord zomaar kan raden!

Klik na alles ingevuld te hebben op ‘WordPress installeren’ en je bent definitief klaar om je website aan te gaan passen.

Stap 6: Inloggen

Nu kun je door via de ‘inlogknop’ of naar www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin te gaan naar de inlogpagina.

Hier kun je door middel van de door jou gekozen gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in WordPress.

En tadaa, de website is live en je kunt direct aanpassingen doen aan de site!

Wel kan het soms nog een half uur tot een uur duren voordat de daadwerkelijke domeinnaam werkt. Het registreren duurt namelijk even.

Je kunt wel alvast aan de slag gaan aan de achterkant van de website door teksten toe te voegen aan ‘berichten’ of ‘pagina’s’ of je kunt een mooi thema gaan zoeken waarmee je het uiterlijk van je website gaat bepalen.

Veel plezier met je eigen website en mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag.

Je kunt altijd even een mailtje sturen naar Ruben@semleren.nl als er vragen en/of opmerkingen zijn.

Lijkt het je wat om ook een eigen website te starten en is deze handleiding duidelijk voor je?
>> Gebruik dan deze link om direct met TransIP aan de slag te gaan!